Киприянова молитва

РАДВАЙ СЕ, СВЕЩЕНОМЪЧИНИЧЕ КИПPИАНЕ, БЪРЗ ПОМОЩНИЧЕ И МОЛИТВЕНИЧЕ ЗА СПАСЕНИЕТО НА НАШИТЕ ДYШИ.

Киприяновите молитви и водосвет се четат всяка сряда от 10:00 ч.

Не спирай да се молиш винаги на Господа за тези, които непрестанно те търсят с любов, всечестне Киприяне, за да избегнем трудните житейски обстоятества, защото ти наистина си наш защитник и велико прибежище!

По желание се носят дарове за храма - бутилка зехтин или олио и бутилка червено вино.

Душата на вярващия е недостъпна за бесовете

Св. Йоан Златоуст казва: „Върху горещ казан не кацат мухи. Душата на вярващия човек не се обладава от зли духове”. Така и ние трябва да бъдем едно с Бога и непрестанно да гори в нас топлината на вярата.

Да възкръсне Бог и да се разпръснат Неговите врагове! Нека бягат от лицето Му всички, които Го ненавиждат. Както изчезва димът, тъй и те да изчезнат. Както се топи восъкът от огъня, тъй да погинат и бесовете пред лицето на ония, които обичат Бога, осеняват себе си с кръстното знамение и във веселие Го славят.

Киприяновите молитви (Молитва на св. Киприян) са молитви против магии, уроки, лоши езици и болести, които се четат само от свещеник, след препоръчана от него подготовка.

Киприяновите молитви, освен заклинателната си част, съдържат една много дълбока и прочувствена покайна молитва. Трябва да познаваме покайното чувство и да спазваме всичко, установено от Църквата – постите, изповедта и причастяването със св. Тайни. Киприяновата и особено молитвата на Св. Василий Велики не бива да се четат без подготовка и при всяко бързо хрумване, леко неразположение или несгоди у дома и работата.

Тропар на свещеномъченик Киприан и света мъченица Юстина

Предвождан от Божествения Дух, приел си светлината на Богопознанието, Киприане, посрамявайки змията, и като си понесъл заедно с Богомъдрата Юстина мъченическия подвиг, заедно с нея моли всемилостивата Троица, да ни дари велика милост.