Първа беседа за децата в новия храм “Въздвижение на Св. Кръст Господен” Лозенец

В неделята, в която църквата си спомня за притчата за Блудния син, в храма се проведе първа беседа за деца.

Пред повече от 15 усмихнати малчугани и техните родители, отец Божидар Маринов и отец Константин Цанков разказаха интересни неща за празника Сретение Господне и малко повече за двамата братя от притчата.

Засега бъдещите ученици имат само стая, в която ще се събират за уроци, игри и празненства. Но църковното ръководство в лицето на ставрофорен иконом Василий Сарян прави всичко възможно за това социалната и просветната дейност да се развиват по-бързо.

Дечицата стават все повече и по-любопитни към църквата и вярата, това ни изпълва с любов и ни мотивира да работим с тях. Възрастта им е различна като варира от 3 до 12 години. Разлика е голяма, но не е пречка, за да учат заедно. Надяваме се след време да има повече деца, които да бъдат разделени по групи.

Идеята ни е да се създаде едно братско общество за възрастните и приятна среда за най-малките. Това може да се случва под формата на беседи с въпроси, игри, празненства и тематични работилници.

Ето защо всички са добре дошли, а ние ще се погрижим да има различни занимания за децата ви всяка неделя. Информация ще можете да намерите и на официалната фейсбук страница на храма.

Братя и сестри, добре дошли сте, за да се включите в целия процес. Вярваме, че всеки може да бъде полезен със своите знанията и умения.