ОТ 16 ДО 20 АВГУСТ ЧУДОТВОРНАТА ИКОНА НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА “СКОРОПОСЛУШНИЦА” ЩЕ БЪДЕ ОСТАВЕНА ЗА ПОКЛОНЕНИЕ В ХРАМ „ВЪЗДВИЖЕНИЕ НА СВ. КРЪСТ ГОСПОДЕН“

Чудотворната икона на Света Богородица – Скоропослушница, която пристигна за поклонение у нас от град Ананиев, Украйна ще бъде оставена за поклонение в продължение на четири дни от 16 до 20 август в храм „Въздвижение на св. Кръст Господен“, Лозенец.

Иконата е точно копие на древната светогорска икона на „Скоропослушница“ и е била изписана през 1893 г. в манастира “Св. вмчк Пантелеймон” на Атон.

Тя е осветена в Дохиарската света обител, където още през X век се е прославил оригиналният  чудотворен образ. През 1915 г. иконата е дарена на съборния храм, посветен на Св. Александър Невски в град Ананиев в Украйна.

Множество хора са намерили утеха, решение на житейски трудности и изцеление от тежки болести, молейки се пред тази икона. Всичко това се свиделства и от даровете на благодарност, окачени върху нея.

Нека и ние пристъпим към и се докоснем не само с устни, но най-вече с чиста сърдечна вяра, искрена молитва и надежда към иконата на Божията майка, която бързо чува нашите молби.