Прослушване за участници в детски хор организира столичният храм „Въздвижение на св. Кръст“

Столичният храм „Въздвижение на св. Кръст“ в кв. „Лозенец“ организира детски църковен хор. Идеята е малчуганите постепенно да изучат песнопенията на св. Литургия и да ги изпълняват по време на богослужението. Прослушването за децата, желаещи да се включат в хора, ще се състои на 29 септември, неделя, от 14 ч. в енорийския център на храма (в приземния етаж). В прослушването могат да участват деца на възраст от 6 до 15 години, които са подготвили следните песни:

1. Песен-марш по желание.
2. Един куплет от „Лека нощ и лек сън“ от Й. Брамс.
3. Един куплет от „Тиха нощ, свята нощ“ от Й. Грубер.

Прослушването ще направят прот. Кирил Попов, композитор и диригент на Хора на софийските свещеници, и д-р Петър Велчев, който ще бъде ръководител на детския хор. Телефон за повече информация: 0887 546 264.

Храм „Въздвижение на св. Кръст“ се намира в местността „Кръста“ в кв. „Лозенец“. Макар и съвсем нова, църквата вече има активна енорийска дейност и много занимания за деца. Опитът на неделното училище в храма показва, че малчуганите с голяма радост и старание разучават църковни песнопения и ги изпълняват с вдъхновение.

Отскоро в храма се намира и копие на чудотворната икона на св. Богородица – „Всецарица“, пред която всеки вторник от 17 ч. се отслужва акатист. Тримата млади свещеници, които служат в църквата, са винаги готови да помогнат и да дадат съвет.